Neuletarvikkeet · Neulevinkit

Tärkeät tarvikkeet

Silmukka on pieni ja söpö, ja myös neule- ja käsityötarvikkeiden valikoima on pieni. Siksi nämä apuvälineet ovatkin tarkoin valittuja ja harkittuja. Neuletarvikkeet ovat kaikki sellaisia, jotka itse olen havainnut mainioiksi ja hyödyllisiksi.

Uusimpana lisäyksenä valikoimaan saapui Koti meidän-verstaassa käsin tehdyt pyöröpuikon pidikkeet. Nämä pienet kuutiot on valmistettu kotimaisesta puusta; saarnista ja jalavasta. Suomi100-juhlavuonna nämä kotimaista paikallista käsityötä edustavat näppärät pidikkeet sopivat ehdottomasti Silmukkaan. Itse olen näitä aikoinaan hankkinut useampaa kokoa, ja ne ovat olleet ahkerassa käytössä. Ilo ja yllätys olikin suuri, kun kuulin että niiden valmistaja on kangasalalainen Lauri Seppälä, ja että hän olisi innokas tekemään pidikkeitä vielä!

pidike3

Näissä kuutioissa yhdistyy moni rakastamani asia: paikallinen tuote, lähituotanto, käsityö, puutyöt, kotimainen materiaali, laatu, nerokas muotoilu, pelkistetty design ja ennen kaikkea käytännöllisyys. Pidikkeet ovat myös uniikkeja – jokainen on oma yksilönsä! Ideanakin tämä tuote on ainutkertainen. Sukkapuikoille löytyy monenlaisia käteviä ja kauniita pidikkeitä, mutta pyöröpuikoille huomattavasti vähemmän. En ole vastaavaa välinettä nähnyt missään muualla.

Pidikkeitä löytyy 4 kokoa - 2,5 mm, 3 mm, 3,5 mm ja 4 mm puikoille.

Kun neuletöitä kuljettaa mukanaan, tämä apuväline on mitä tärkein! Puikkopidike (tai silmukkastoppari) pitää silmukat paikallaan puikolla, eivätkä puikon päät pistele läpi pussukoista ja laukuista. Pidikkeestä on toki hyötyä myös kotioloissa. Yhtälailla stoppari pitää neuletyön silmukat kurissa käsityökorissa, sohvan selkänojalla ja erinäisissä muissa säilytyspaikoissa ?

 

Vastaa