Neulevinkit

Kevään kursseja

 

Silmukka täyttää puoli vuotta toukokuun 15. päivä, ja sen kunniaksi aloitellaan myös kurssitoimintaa! Touko-kesäkuulle on tulossa muutama kurssi, joista tarkemmat kuvaukset löytyvät alta. Kursseille voit ilmoittautua puhelimitse, sähköpostilla tai ihan kasvotusten putiikilla. Yhteystiedot löytyvät täältä. Kurssit sopivat aloittelijoille, tai myös osaamisen laajentamiseen ja inspiraation hakemiseen kokeneemmille neulojille. Kurssilaisille talo tarjoaa kahvit ja teet, sekä alennuksia tuotteista! Ilmoittautumiset ovat sitovia.

 

Neule-englannin perusteet  – Torstaina 18.5.2017 klo 17-19

Neulontaa englanniksi ja netissä! Haluaisitko laajentaa osaamistasi tai kiinnostaisiko kansainväliset neulepiirit? Olisiko kiva kokeilla uusia ohjeita, mutta englannin kieli jännittää? Tuntuuko lyhenteiden koodikieli mahdottomalta selvittää? Tule mukaan neule-englannin lyhyeen oppimäärään! Englanninkielisiä ohjeita on maailmassa vaikka kuinka paljon, ja nyt sinullakin on mahdollisuus päästä niitä hyödyntämään.

Kurssilla käydään läpi sanastoa, lyhenteitä ja joitakin tekniikoita, joita ohjeissa tulee usein vastaan. Saat myös mukaasi sanastomonisteen, josta on apua myös jatkossa. Neulomme (tietenkin englanniksi) pienen mallitilkun, jotta pääsemme kokeilemaan ohjeiden lukemista käytännössä.

Saat myös vinkkejä internetin ihmeelliseen maailmaan! Ohjeita, apuvideoita ja muita neulojia löytyy ympäri maailmaa ja tutustumme myös lyhyesti netin mahdollisuuksiin. Neule-englannin taitosi pääsevätkin heti parhaiten käyttöön, kun löydät kansainvälisen neulojayhteisön verkossa.

Kurssille voit tulla mukaan, vaikket olisi neulonut paljoa. Neulomaan voi opetella myös englanniksi! Vaatimuksena on perustaidot, kuten oikeat ja nurjat silmukat, mutta muuten tekemällä oppii. Englannista on myös hyvä olla perustaidot, mutta neulesanastoa sinun ei tarvitse vielä osata valmiiksi.

Mukaan tarvitset lankakerän lopun ja lankaan sopivat puikot pienen harjoitustilkun neulomiseen. Voit myös hankkia tarvikkeet Silmukasta, kurssilaisille on kurssipäivänä voimassa alennus -10 % kaikista ostoksista.

Kurssin hinta on 35 € ja se sisältää opetuksen, sanastomonisteen sekä kahvit ja teet. Opena toimii Silmukan yrittäjä Elli.

 

Yhden vyyhdin huivi – Tiistaina 23.5.2017 klo 17-19

Huivien neulominen on mukavaa ja rentouttavaa puuhaa! Tällä kurssilla neulotaan ihana huivi yhdestä vyyhdistä. Saat neuvot ja vinkit, sekä ohjeen ja opastuksen alkuun.

Kurssi sopii aloittelijoille, mutta perustaidot kuten oikeat ja nurjat silmukat on hyvä osata. Huivissa käytettävät tekniikat ja ohjeiden koukerot käydään yhdessä läpi. Saat myös apua ja vinkkejä lankojen valinnassa!

Voit tuoda oman vyyhdin, tai hankkia sopivan langan Silmukasta. Materiaaliksi sopii parhaiten vyyhdillinen jotakin pehmoista ja kaunista lankaa, jossa on noin 360-420 metriä 100 grammassa.

Ohjeista tarjoamme kaksi vaihtoehtoa, joista voit valita mieleisesi joko englannin tai suomen kielellä. Inspiraatiota saat myös siihen seuraavaan huiviprojektiin, koska huivejahan ei voi koskaan olla liikaa!

Kurssille tarvitset mukaan: 100 g / n. 400 m pehmoista lankaa, ja siihen sopiva 80 cm pyöröpuikko, jonka koko olisi 3.5mm – 4mm. Langan ja puikot voit hankkia myös Silmukasta, kurssilaisille on kurssipäivänä voimassa alennus -10 % langoista ja tarvikkeista! Jos haluat, voit käydä hankkimassa ne jo etukäteen ja kerimässä langan valmiiksi kurssia varten.

Opena toimii Anu Ahoniemi. Anu on neulonut koko ikänsä, ja viime vuosina neuleet ovat kohonneet aivan uudelle tasolle kansainvälisen neuleyhteisön ansiosta. Anun suunnittelemia neuleohjeita löytyy verkosta Ravelrystä.

Kurssin hinta on 35 € sisältäen opetuksen, vinkkimonisteen sekä kahvit ja teet.

 

Kesäkenkätyöpaja – Torstaina 1.6.2017 klo 17-20

Kesäkengät varvastossuista tuunaamalla! Edukkaista ja keveistä flipflopeista saa tuunattua upeat keveät kesäkengät. Virkataan yhdessä espadrillot tai sandaalit, pohjana käyttäen vaahtomuovisia flipflop-lipsuttimia eli varvastossuja ?

Materiaalit saat Silmukasta, tai voit tuoda ne myös mukanasi. Kenkiin tarvitaan siis:

– Maahtomuoviset tai kumiset kesälipottimet, joista pystyy pistämään neulalla läpi. Nahkaiset pohjat eivät siis tähän tarkoitukseen sovi.

– Puuvillalankaa ja lankaan sopiva virkkuukoukku. Parhaiten ohjeisiin sopii noin 4mm koukku ja siihen sopivan paksu lanka. Muutkin kasvikuidut, kuten pellava, viskoosi, tai vaikkapa hamppu käyvät myös.

Kurssin hinta on 35 € ja siihen sisältyy varvastossut pohjalliseksi. Jos tuot omat flipflopit, kurssin hinta on 30 €. Kerrothan kengännumerosi ilmoittautumisen yhteydessä! Kurssin hintaan sisältyy myös kahvit ja teet. Kurssilaisille on voimassa alennus 10 % kaikista langoista ja tarvikkeista, joten voit hankkia ne myös Silmukasta.

Opena toimii Silmukan yrittäjä Elli.

Vastaa