Neulevinkit · Tapahtumat

Syksyn ja loppuvuoden kursseja!

Syksy on saapunut ja neule-sesonki alkaa taas olla käsillä. Silmukassa neulotaan loppuvuonna sukkia, kämmekkäitä ja tuubihuiveja. Näistä projekteista saa vaikkapa hyviä lahjoja! ?

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla, puhelimitse, tai poikkea paikan päälle. (Kurssit järjestetään, jos ilmoittautuneita on vähintään 4.)

Syksyn kursseja:
Keskiviikko 27.9. Kaksi sukkaa kerralla, osa 1 (klo 18-20)
Perjantai 6.10. Neule-englannin perusteet (klo 17-19)
Keskiviikko 11.10. Kaksi sukkaa kerralla, osa 2  (klo 18-20)
Perjantai 20.10. Tuubihuivi (klo 17-19)
Perjantai 10.11. Kämmekkäät (klo 17-19)

 

Kaksi sukkaa kerralla – Ke 27.9. klo 18-20 & Ke 11.10. klo 18-20
Neulotaan sukat pyöröpuikoilla, kaksi sukkaa kerralla ja yhtäaikaa, kärjestä aloittaen! Kurssilla opit uusia tyylejä ja tekniikoita, mm. Magic Loop-tekniikan jolla valmistuu kätevästi sukat samanaikaisesti. Tämä tekniikka auttaa myös muissa pyöröneuleissa ja saat vinkkejä miten sitä voi hyödyntää jatkossa. Opimme samalla myös miten sukat aloitetaan kärjestä! Mukaan voit tulla, olit sitten aloittelija tai kokeneempi neuloja.

Kurssi koostuu kahdesta tapaamiskerrasta. Ensimmäisellä kerralla luodaan silmukoita ja aloitellaan sukan kärkiosaa. Kotitehtävänä neulotaan muutamia rivejä, ja toisella kerralla ihmetellään yhdessä kantapäätä.

Kurssille tarvitset 100 g ohutta sukkalankaa (100g = n. 400 m) ja lankaan sopivan kokoisen pyöröpuikon. 2-2.5 mm puikko on yleensä tällaiselle langalle sopiva ja pyöröpuikon pituus saisi olla vähintään 80 cm, mielellään 100 cm. Lankoja ja puikkoja löytyy myös Silmukasta ja kurssilaiset saavat näistä 10 % alennuksen.

Kurssin hinta on 50 €, sisältäen molemmat kurssipäivät, ohjeen, kahvit ja teet. Opena toimii Silmukan yrittäjä Elli.

 

Neule-englannin perusteet  – Pe 6.10. klo 17-19
Neulontaa englanniksi ja netissä! Haluaisitko laajentaa osaamistasi tai kiinnostaisiko kansainväliset neulepiirit? Olisiko kiva kokeilla uusia ohjeita, mutta englannin kieli jännittää? Tuntuuko lyhenteiden koodikieli mahdottomalta selvittää? Tule mukaan neule-englannin lyhyeen oppimäärään!

Kurssilla käydään läpi sanastoa, lyhenteitä ja joitakin tekniikoita, joita ohjeissa tulee usein vastaan. Saat myös mukaasi sanastomonisteen, josta on apua myös jatkossa. Neulomme (tietenkin englanniksi) pienen mallitilkun, jotta pääsemme kokeilemaan ohjeiden lukemista käytännössä. Kurssin jälkeen uskallat varmasti kokeilla muitakin ohjeita!

Saat myös vinkkejä internetin ihmeelliseen maailmaan! Ohjeita, apuvideoita ja muita neulojia löytyy ympäri maailmaa ja tutustumme myös lyhyesti netin mahdollisuuksiin. Neule-englannin taitosi pääsevätkin heti parhaiten käyttöön, kun löydät kansainvälisen neulojayhteisön verkossa.

Kurssille voit tulla mukaan, vaikket olisi neulonut paljoa. Neulomaan voi opetella myös englanniksi! Vaatimuksena on perustaidot, kuten oikeat ja nurjat silmukat, mutta muuten tekemällä oppii. Englannista on myös hyvä olla perustaidot, mutta neulesanastoa sinun ei tarvitse vielä osata valmiiksi.

Mukaan tarvitset lankakerän lopun ja lankaan sopivat puikot pienen harjoitustilkun neulomiseen. Voit myös hankkia tarvikkeet Silmukasta, kurssilaisille on kurssipäivänä voimassa alennus -10 % langoista ja tarvikkeista.

Kurssin hinta on 35 € ja se sisältää opetuksen, sanastomonisteen sekä kahvit ja teet. Opena toimii Silmukan yrittäjä Elli.

 

Tuubihuivi – Perjantaina 20.10.2017 klo 17-19
Kurssilla neulotaan syksyn viimoihin lämmittävä tuubihuivi yhdestä vyyhdistä. Saat neuvot ja vinkit, sekä ohjeen ja opastuksen alkuun. Kurssi sopii aloittelijoille, mutta perustaidot kuten oikeat ja nurjat silmukat on hyvä osata. Huivissa käytettävät tekniikat ja ohjeiden koukerot käydään yhdessä läpi. Opit kurssilla luomaan ja päättelemään silmukat, helpot kavennus- ja lisäystavat, tekemään helppoa reikäneuletta ja röyhelöitä. Ja tämä kaikki englanniksi!

Neulomme French cancan cowl -tuubihuivin Anu Ahoniemen suunnittelemasta ohjeesta. Kaikki ohjeen koukerot ja englanninkieliset neulelyhenteet käydään yhdessä läpi. Saat myös apua ja vinkkejä lankojen valinnassa!

Voit tuoda oman vyyhdin, tai hankkia sopivan langan Silmukasta. Materiaaliksi sopii parhaiten vyyhdillinen jotakin pehmoista ja kaunista lankaa, jossa on noin 360-420 metriä 100 grammassa.

Kurssille tarvitset mukaan: 100 g / n. 400 m pehmoista lankaa, ja siihen sopiva 60-80 cm pyöröpuikko, jonka koko olisi 3.0mm – 3.5mm. Langan ja puikot voit hankkia myös Silmukasta, kurssilaisille on kurssipäivänä voimassa alennus -10 %. Jos haluat, voit käydä hankkimassa ne jo etukäteen ja kerimässä langan valmiiksi kurssia varten.

Kurssin hinta on 35 € ja se sisältää opetuksen, ohjeen, sekä kahvit ja teet. Opena toimii Anu Ahoniemi. Anu on neulonut koko ikänsä, ja viime vuosina uutta inspiraatiota on tuonut kansainvälinen neuleyhteisö. Anun suunnittelemia neuleohjeita löytyy verkosta osoitteesta www.ravelry.com. Sieltä löydät myös ohjeen French cancan cowl -tuubihuiviin.

 

Kämmekkäät – Perjantaina 10.11.2017 klo 17-19
Kurssilla opit neulomaan lämpimät kämmekkäät, pidettäväksi sellaisenaan tai vaikka nahkahanskojen päällä. Kämmekkäät syntyvät yhdestä vyyhdistä pehmeää fingering-vahvuista lankaa. Pariisilaisen Les Petits Points Parisienin langat sopivat hyvin, sillä Rue Véron -kämmekkäät ovat saaneet nimensä tämän Montmartrella sijaitsevan lankaputiikin mukaan.
Saat neuvot ja vinkit, sekä ohjeen ja opastuksen alkuun. Kurssi sopii aloittelijoille, mutta perustaidot kuten oikeat ja nurjat silmukat on hyvä osata. Kämmekkäät neulotaan englanninkielisestä Anu Ahoniemen kirjoittamasta ohjeesta. Opit neulomaan peukalokiilan, dent de chat -nirkkoreunan ja yksinkertaista palmikkoa. Tekniikat ja ohjeiden koukerot käydään yhdessä läpi ja englanninkieliset lyhenteet myös. Saat lisäksi apua ja vinkkejä lankojen valinnassa!

Voit tuoda oman vyyhdin, tai hankkia sopivan langan Silmukasta. Materiaaliksi sopii parhaiten vyyhdillinen jotakin pehmoista ja kaunista lankaa, jossa on noin 360-420 metriä 100 grammassa.

Kurssille tarvitset mukaan: vyyhdillisen 100 g / n. 400 m pehmoista lankaa. Lankaa kuluu noin 40 g, joten se riittää vielä pipoonkin tai toiseen pariin kämmekkäitä. Kämmekkäät neulotaan sukkapuikoilla, joita tarvitset kaksi paria kokoa 2,5-3,0 mm. Parhaiten neulominen sujuu lyhyillä 15 cm puikoilla. Langan ja puikot voit hankkia myös Silmukasta, kurssilaisille on kurssipäivänä voimassa alennus -10 %. Jos haluat, voit käydä hankkimassa ne jo etukäteen ja kerimässä langan valmiiksi kurssia varten.

Kurssin hinta on 35 € ja se sisältää opetuksen, ohjeen, sekä kahvit ja teet. Opena toimii Anu Ahoniemi. Anu on neulonut koko ikänsä, ja viime vuosina uutta inspiraatiota on tuonut kansainvälinen neuleyhteisö. Anun suunnittelemia neuleohjeita löytyy verkosta osoitteesta www.ravelry.com. Sieltä löydät myös ohjeen Rue Véron -kämmekkäisiin.

Vastaa