Langat · Neulevinkit

Kesäkässäilyä – kesäkassi

Monet meistä neulojista ovat kausiharrastajia – kutimet ovat kädessä yleensä talvella kun on kylmää ja pimeää. Mutta neuloa voi myös kesällä ja vuoden ympäri! Neuleharrastus on mukavaa tekemistä myös ulkona, vaikkapa aurinkoisena päivänä puistossa.

Jos villa tuntuu liian lämpöiseltä materiaalilta kesällä, voi langat vaihtaa vaikkapa pellavaan, puuvillaan tai viskoosiin, jotka ovat kevyempiä kasvikuituja. Omille puikoilleni on viime viikkoina päätynyt juuri noita ihania, kevyitä kesälankoja.

IMG_8017
Summer Fling Tahiti-puuvillasta

Yksi helppo ja käytännöllinen kesäneuleprojekti valmistui juuri keväällä. Neuloin kesäkassin Katian nauhamaisesta Tahiti-puuvillasta. Tämä lanka sopiikin hyvin asusteisiin, laukkuihin, pussukoihin ja moneen kodin käyttötavaraan. Nauhamaisen rakenteen vuoksi se on helppoa neulottavaa ja virkattavaa, koska lanka ei säikeydy ja halkeile käsitellessä. Valmiissa neulepinnassa se on sileää ja pehmeää.

IMG_8015Kassin mallina käytin Summer Fling-ohjetta, jota muokkasin tälle paksummalle puuvillalle sopivaksi. Muokkaukset voit katsoa tarkemmin Ravelryn projektisivulta. Tähän minun laukkuuni lankaa meni vähän reilu kaksi kerää, mutta lyhyemmällä hihnalla tehtynä kaksikin kerää riittää.

Summer Fling ohje on helppo ja kassi on vaivaton neuloa yhtenä kappaleena. Ohje tehty ohkaisemmalle pellavalangalle, ja vaikkapa Katian Lino 100 % sopisi tähän malliin myös superhyvin! Malli on ilmainen ja löytyy Ravelrysta: https://www.ravelry.com/patterns/library/summer-fling

Katian lankoja (sekä Tahiti-puuvilla että Lino 100%-pellava) löytyy tietysti Silmukan verkkokaupasta: https://silmukka.verkkokauppaan.fi/tuotteet/16350/Katia/

Vastaa