Knit-a-long · Langat · Neulevinkit

Kepeä kesähuivi-KAL

Putiikilla nousee välillä esiin mukavia yhteisneulontaprojekteja, kun innostutaan jostakin ohjeesta tai langasta. Viime aikoina innostusta on herättänyt muutamakin kiva huivi ja shaali, joten päätin polkaista käyntiin Silmukan oman kesä-KALin, eli knit-a-longin, eli yhteisneulonnan!

everything
Huivi- ja värisuunnittelua neuletapaamisessa, aiheena Veera Välimäen uusi Everything Shawl

Kepeä kesähuivi-KAL

Ideana on neuloa jokin ihana, kepeä, kesäinen huivi – mallivalinta ja lankavalinta on vapaa. Huivit ovat mukavaa kesäneulottavaa, sillä ne kulkevat yleensä helposti mukana, eivät (ainakaan alkuun) ole kovin suuria ja eivät vaadi kovasti keskittymistä. Mainio neuleprojekti siis vaikkapa lomareissulle, puistopiknikille, mökille, torikahville, rannalle…

Kepeä ja rento tunnelma kuuluvat kesään, ja niin myös tähän KALiin – ei oteta siis mitään stressiä vaan neulotaan neulomisen ilosta! Ja huivejahan ei voi koskaan olla liikaa…. 😉 Neulominen on mukavampaa yhdessä, joten nyt on oiva tilaisuus osallistua yhteisprojektiin. Sosiaalisen median yhdistävä voima mahdollistaa osallistumisen ympäri Suomea – ja miksei ympäri maailmaa. Porukalla voidaan neuloa toki myös Silmukassa, mutta voit siis osallistua KALiin ”etänä” somen välityksellä.

everything_choisesIhania lankoja löytyy Silmukan hyllyiltä, ja autan mielelläni valitsemaan materiaalit ja värit! Omista varastoista voi myös löytyä joku tarkoitustaan etsivä ihanuus, jolle voidaan etsiä kaveri Silmukasta. Lankoja pääsee ihailemaan ja tilaamaan myös verkosta, Silmukan kauppaan pääset tästä. Kepeihin kesähuiveihin sopii vaikkapa pehmeä ohut merino, kuten Hedgehog Fibres Skinny Singles, Walk Collection Cozy Merino tai Malabrigo Sock. Ihania materiaaleja löytyy myös Sandnesin valikoimista, esimerkiksi kauniisti laskeutuva Alpakka Silke tai kesäinen Tynn Line.

Pienenä kannustimena, neulonnan ilon lisäksi, osallistujien kesken arvotaan kesän lopulla elokuussa yllätyspalkinto!

 

Näin voit osallistua:

  • Valitse ihanat langat ja kiva huiviohje (molempiin löytyy apuja ja ideoita Silmukasta)
  • Neulo sydämellä
  • Julkaise kuvia etenemisestä Instagramissa tunnisteilla #SilmukanKesäKAL ja #lankaputiikkisilmukka – näin bongaan kuvasi ja olet mukana arvonnassa.
  • Seuraa myös muiden neulojien projekteja Instagramissa, tykkäile ja inspiroidu!
  • KAL kestää elokuun loppuun saakka, joten mukaan ehtii koko kesän ajan – vaikka useammallakin huivilla!

Huomaathan, että jos Instagram-tilisi on yksityinen, muut neulojat eikä Silmukka välttämättä näe kuviasi! Silloin voit laittaa kuvan suoraan minulle Direct Messagella @lankaputiikkisilmukka, Facebook-viestillä Silmukalle tai sähköpostilla, jos et ole sosiaalisessa mediassa. Jos sähköisyys ei sytytä, voit myös ihan akustisesti tulla näyttämään neuletta putiikille!

 

huivitIdeoita ohjeista löytyy vaikkapa tästä Ravelry-kokoelmasta mutta nämä eivät suinkaan rajoita valintaa, vaan voit valita ohjeen mielesi mukaan. Tämän ideapankin huivit ovat vain otos omista suosikeistani 🙂 Pidän suuresti Veera Välimäen huiveista, ja niitä kokoelmassa onkin useampi. Mukana on myös muiden kotimaisten suunnittelijoiden, kuten Janina Kallion, Anna Johannan, Heidi Alanderin ja Katrine Birkenwasserin malleja, sekä kansainvälisten tähtien, mm. Joji Locatellin ja Stephen Westin klassikoita. Mallejakin on vähän erilaisia – puolikuuta, suorakaidetta, kolmioita, epäsymmetrisiä, raitaa, ainaoikeaa, patenttia, pitsiä…

Nämä ohjeet ovat myös kaikki hankittavissa Ravelrystä. Tiesithän, että Ravelryn ohjeita voit ostaa myös paikanpäällä Silmukassa, jos haluat välttää nettiostoja? Silmukassa ostamme ohjeen puolestasi ja saat sen sähköpostiin, omaan Ravelry-kirjastoosi ja myös tulosteena niin halutessasi. Kysy lisää niin kerron mielelläni!

Ideoita huiviohjeisiin voi ammentaa myös lehdistä ja kirjoista. Esimerkiksi seuraavassa Laine Magazinen numerossa tulee olemaan muutamakin upea malli!

 

 

 

 

Vastaa