Langat · Neulevinkit

Kesäkässäilyä – Tynn Line

Monet meistä neulojista ovat kausiharrastajia – kutimet ovat kädessä yleensä talvella kun on kylmää ja pimeää. Mutta neuloa voi myös kesällä ja vuoden ympäri! Neuleharrastus on mukavaa tekemistä myös ulkona, vaikkapa aurinkoisena päivänä puistossa.

Jos villa tuntuu liian lämpöiseltä materiaalilta kesällä, voi langat vaihtaa vaikkapa pellavaan, puuvillaan tai viskoosiin, jotka ovat kevyempiä kasvikuituja. Omille puikoilleni on viime viikkoina päätynyt juuri noita ihania, kevyitä kesälankoja.

tynnline
Sandnes Tynn Line – Pehmeä sekoitus puuvillaa, pellavaa ja viskoosia

Tämän kevään uutena tulokkaana Silmukkaan saatiin Sandnesin Tynn Line, joka on kepeä ja pehmeä yhdistelmä puuvillaa, pellavaa ja viskoosia. Tätä lankaa en ollut aiemmin itse neulonut, joten pakkohan se oli saada heti testaukseen! Vaatekaapista puuttui kevyt kesäneuletakki, joten sellaisen päätin tehdä. Ohjeeksi valitsin Carrie Bostick Hogen Parker Cardin.

Tynn Line on tosi mukavaa neulottavaa, ja takki valmistui nopeasti! Siitä tuli pehmeä ja kevyt, juuri sellainen luottovaate ja lempparineule. Lanka olikin yllättävän riittoisaa, ja takki valmistui viidestä kerästä. Mallissa tosin on 3/4 hihat ja se on edestä melko avonainen. Napitettuun tai perinteisemmän malliseen neuletakkiin lankaa voisi mennä 6 kerää.

suburbanwrap
Joji Locatelli: Suburban Wrap

Tykästyin Tynn Lineen kovasti ja suunnitelmissa on jo tehdä vaikkapa t-paita, kesätoppi tai kevyt huivi tästä samasta langasta… 🙂 Ja sen kesäisen huivin aloitinkin jo, mallina on Joji Locatellin Suburban Wrap. Siitä tulee raikas ja värikäs piristys kesävaatekaappiin!

Mallissa käytetään kolmea väriä ja leikitään erilaisilla neulepinnoilla, joten tätä on mukava neuloa. Mielenkiinto pysyy yllä ja neule kuin lentää puikoilla eteenpäin. Jokaista väriä kuluu n. 100 g fingering-vahvuista lankaa. Tässä olisi myös helppo käyttää useampaa väriä ja leikitellä vielä enemmänkin!

Vielä mietinnässä on kesäpaita tai toppi, mutta jospa saisin vaikka ensin muutaman neuleen valmiiksi… Kivoja paitaohjeita Tynn Linelle voisi olla vaikkapa Lete’s Knitsin Este tai Bristol Ivyn Linum Tee. Teepaidan menekki on koosta ja mallista riippuen 5-6 kerää.

 

Mukavia kesäneulehetkiä ja palataan pian aiheeseen!

p.s. Tynn Linen värejä pääsee kurkkimaan verkkokaupasta 😉

 

Vastaa