Ajankohtaista · Langat · Tapahtumat

Suomen Kädentaidot 2019

Suomen suurimmat kässämessut tulevat taas 15.-17.11.! Silmukka on messuilla myös mukana osastolla C1030, joka sijaitsee C-hallissa aivan Idealavaa ja Ideakahvilaa vastapäätä. Kässämessujen nettisivuilla kannattaa vierailla tutustumassa vaikkapa ohjelmaan, pohjakarttoihin ja näytteilleasettajiin jo etukäteen.

66ED73D6-C841-44E6-9D6A-4F53009832BD
Silmukan osasto C1030

Messut ovat avoinna:

  • Perjantaina 15.11. klo 10-18
  • Lauantaina 16.11. klo 9-18
  • Sunnuntaina 17.11. klo 10-17

 

 

Messujen aikana kivijalkaputiikki on suljettuna torstaista 14.11. alkaen, ja ovet aukeavat uudelleen seuraavan viikon tiistaina 19.11.

Myös verkkokaupassa on toimituskatko, ja osa valikoimasta ei ole tilattavissa messujen aikana.

Mutta mitäpäs Silmukan osastolta sitten löytyykään..? Mukaan messuille lähtee melkoisen mukavia lankoja, erityisesti sellaisia ihanuuksia joita muualla ei ole saatavilla…

Logo Biches & BûchesSilmukan osastolta löytyy esimerkiksi upeat Biches & Bûches karitsanvillat – ainoana jälleenmyyjänä Suomessa! Le Petit Lambswool on jo lyhyessä ajassa hurmannut Tampereen putiikilla neulojia, ja nyt niitä pääsee ihastelemaan myös messuilla. Rouhean pehmeään karitsanvillaperheeseen kuuluu myös paksumpi Le Gros Lambswool, jota saamme pienen erän messuille mukaan. Syksyn uutuutena Biches & Bûches lanseerasi oman ihanan silkkimohairin, joita myös on osastolla hypisteltävissä.

 

Silkkimohair on ollut kuluvana vuonna supersuosikki neuleissa, ja niitä Silmukasta löytyy myös upeissa Isager Silk Mohair -väreissä. Isagerin jälleenmyyjänä otetaan tietenkin siis myös silkkimohairia, alpakoita ja Merilin mukaan messuille!

LesPPP2Uniikkeja herkkuja saamme myös Pariisista värjäri Annen lankapadoista. Les Petits Points Parisiens lankoja pääsi viimeksi ihastelemaan kesällä Silmukassa pop upissa. Nyt saamme Annelta messuja varten värjätyn erän ihania Merino Singlejä ja Basique DK:ta kauniissa sävyissä.

Etenkin ranskalaisesta merinosta kehrätty Basique DK on aivan omanlaisensa – napakan pyöreä kierre saa langan toimimaan upeasti niin sileässä neuleessa kuin palmikoissa tai muissa pintaneuleissa. Neulepinnasta tulee todella kaunista ja myös kestävää. Basique DK on ihana materiaali neuletakkeihin ja paitoihin, mutta myös lemppariasusteisiin!

Town Dyer eli tamperelais-lontoolainen Emma tuo myös messuille ainutlaatuista muovitonta sukkalankaa. Tätä herkkua saimme ensi kertaa tänä syksynä Silmukkaan pienen erän, ja ne ovat olleet todella suosittuja! Ylellinen merino-silkki sukkalanka on värjätty kasvi- ja luonnonväreillä. Vahvikkeena langassa on käytetty polyamidin/nailonin sijasta rami-kuitua, jota saadaan nokkosensukuisesta kasvista. Lanka on aivan ihana, ja siitä syntyy paitsi pehmeän silkkiset sukat, myös suloiset huivit tai paidat. TownDyer_silksock

Town Dyer värjääjä Emma on myös tavattavissa messuilla Silmukan osastolla perjantaina klo 12-14!  

 

 

 

 

Näitä ainutlaatuisia herkkuja kannattaa siis tulla etsimään Silmukan messuosastolta. Mutta ei tässä vielä kaikki, sillä luvassa on myös yllätysjuttu! Jotakin uutta itsetehtyä nappaamme myös mukaan messuille… Siitäkin pian lisää! 😉

 

Vastaa