Mietteitä

Valkeata joulua

Haluan kiittää kaikkia teitä yhteistyökumppaneita, asiakkaita, ystäviä, rakkaita. Olette minulle elintärkeitä.

Silmukka ei laittanut tänä vuonna joulukortteja tai lahjoja. Sen sijaan lahjoitin nuo varat WWF:n kautta arktisten lajien suojeluun.

Joulun aikaan on erityisen helppo huomata lumen puuttuminen. Jopa kaupunkilaisena ilmaston muuttuminen on nähtävissä, ihan konkreettisesti. Näin vuoden pimeimpänä aikana musta maa ja synkkyys väsyttää ja lannistaa. Erityisesti lumi ja jää olisi elintärkeää arktisille eläinlajeille, kuten jääkarhulle, naalille ja norpalle. Toivon, että pienillä teoilla arjessa ja tällä pienellä lahjoituksella voin omalta osaltani vaikuttaa tulevaisuuden talviin ja jouluihin. Toivon norpille muhkeita pesäkinoksia ja teille kaikille iloa pursuavia pulkkamäkiä, lumiukkoja ja lumen tuomaa valoa.

Rauhallista joulua ja upeaa, innostavaa uutta vuotta!

 

WWF

Viime hetken pehmoisia lahjoja

Kategoriassa: Helppoa ja nopeaa,Neulevinkit — silmukka 14:43 keskiviikko, joulukuu 14, 2016

Moikka jouluvalmisteluiden keskelle! Aiemmin kirjoittelin Easy-langasta, josta syntyy nopeasti viime hetken lahjat pukinkonttiin. Vielä on reilu viikko aikaa jouluun, ja tässä muutama vinkki lisää nopeisiin neuleisiin.

Debbie Blissin Paloma on yksi hyvä esimerkki nopeasta ja helposta lahjamateriaalista. Alpakan ja villan pehmoinen sekoitus taipuu hyvin esimerkiksi huiviksi tai pipoksi, joka ei varmasti kutita, mutta lämmittää suloisesti. Minun suosikkiohjeeni Palomalle on Jonna Hietalan pipo ja tuubihuivi, jotka julkaistiin jo muutamia vuosia sitten. Pipon ohje löytyy vielä Viimeinen Silmukka-blogista. Paksua Palomaa voi neuloa 8-10 mm puikoilla ja kahdesta vyyhdistä syntyy pipo, kolmesta lämmin huivi. Mukavan simppeli tuubihuivi syntyy vaikka ilmaisella Gap-tastic Cowl-ohjeella.

Muhkean pehmeä Paloma

Pehmeän luonnollinen Lama

Unelmanpehmeä Sandnes Garnin Lama on sataprosenttista laamaa nimensä mukaisesti, ja tämä saattaa olla yksi pehmoisimmista langoista ikinä! Lamasta on neulottu villatakkeja ja huiveja, mutta tämä on erityisen oivallinen pipolanka! Peruspipo syntyy esimerkiksi Jared Floodin Turn a Square-ohjeella. Itse neuloin tämän 5 mm puikoilla mallikappaleeksi kaupalle, mutta se päätyikin mieheni päähän ja putiikkiin asti se ei koskaan päässyt ? Lama on ihanan pehmoista neulottavaa, ja pipo on siis myös käyttäjän mieleen! Ystäväni oli myös neulonut Lama-pipon Meiju K-P:n Latu-ohjeella, ja siitäpä vasta kaunis tulikin! Latu sopii moneen päähän ja palmikko-yksityiskohta antaa mallille luonnetta. Ohje ei kuitenkaan ole liian vaikea ja se neuloutuu nopeasti! Ilmainen ohje löytyy suomeksi ja englanniksi Ravelrystä. Kahdesta kerästä riittää mukavasti lankaa pipoon.

Pehmoinen Lama-pipo Turna a Square-ohjeella Ja Paloma tuubihuivi ovat suosikkiyhdistelmä pakkasilla!

Vastaa