Langat · Neulevinkit

Kesäkässäilyä – puuvillainen Mandarin Petit

Puuvilla on mukava kesämateriaali, sillä se on villaa viileämpää neulottavaa ja kevyempää yllä pidettävää. Se on kestävä ja hengittävä luonnonkuitu, josta syntyy pehmeitä lempivaatteita ja pitkäikäisiä kodin käyttötavaroita.

Sandnes Garnin Mandarin Petit on 100 % puuvillalanka – minulle vanha tuttu, vaikka aiemmin sitä ei ole Silmukan hyllyillä ollutkaan. Se on ehdoton suosikkipuuvillani, sellainen pehmeä, laadukas, kestävä ja mukava neulottava. Lanka on konepestävää ja kestää jopa 60° pesun. Se onkin oiva materiaali vaikkapa keittiö- tai käsipyyhkeeseen, pesulappuihin ja moniin kodin käyttötavaroihin.

Ruutupyyhe

IMG_8591Puuvillainen käsipyyhe on nopea neulottava, kätevä kesälomareissun matkaneule ja mainio tuliainen kyläpaikkaan tai mökille. Kirjoittelin ohjeen helpolle ruutupyyhkeelle, ja ohjeen saat ladattua ilmaiseksi Ravelrystä.

Pieni pyyhe syntyy yhdestä kerästä ja n. 50-50 cm kokoinen pyyhe kahdesta. Mutta ohjetta on helppo muokata suurempaankin pyyhkeeseen, tai juuri haluamasi kokoiseksi. Kuvio sopii myös mainiosti vaikkapa vauvan tai nuken peittoon!

Pdf-ohje löytyy myös tästä: Helppo Ruutupyyhe

Tästä monikäyttöisestä langasta voi myös neuloa ja virkata vaikkapa tyynynpäällisiä, peittoja, laukkuja, pussukoita, pikku säilytyskoreja, pesulappuja, tiskirättejä tai uudelleenkäytettäviä vanulappuja.

Mandarin Petit on myös mainio materiaali vaatteisiin. Pari vuotta sitten neuloin puuvillaisen neulepaidan kesäksi, ja se on ollut kovassa käytössä! Summer Haze-teepaitaani meni 6,5 kerää Mandarin Petit -lankaa naisten XL-kokoon.

summerhaze
OwlCat Designs: Summer Haze

Lanka on loistava materiaali niin aikuisten kuin lastenkin vaattesiin, sillä se on kestävä ja helppohoitoinen ja pitää hyvin muotonsa valmiissa neuleessa. Lanka toimii kauniisti sileässä neuleessa, mutta myös pitsit ja muut kuviot erottuvat hienosti.

Etenkin lasten vaatteissa konepesun kestävyys on lähes välttämättöntä, mutta eipä siitä haittaa ole aikuisten vaatteissakaan. Mandarin Petit todellakin kestää konepesua hyvin ja neuleet pysyvät kauniina kovassakin käytössä ja pesussa.

Neuloin juuri kummipojalle kivan neuletakin 2-vuotislahjaksi. Ohjeeksi valikoitui Tincanknitsin Playdate. Malli on simppeli, juuri sellainen hyvä perusneuletakki. Hauskaa tässä mallissa on se, että kokoja löytyy vastasyntyneestä aikuisten 4XL:ään asti. Takit voikin neuloa vaikkapa koko perheelle! Tähän 2-4 vuotiaan kokoon käytin 3 kerää, aikuisten M-kokoon kuluisi n. 8 kerää.

 

Vastaa