Ajankohtaista · Tapahtumat

Kesän kursseja

Kesälle kivaa käsityötekemistä saa vaikkapa Silmukan työpajoista. Ilmoittaudu mukaan oppimaan uutta, kertaamaan vanhaa tai hakemaan inspiraatiota! Juhannuksen jälkeen pääset rentoutumaan neuleen parissa, treenaamaan englannin kieltä neulemaailmassa ja heinäkuun alussa virkataan ja askarrellaan koruja. Tulossa siis on:

  • NeuleTerapia-ilta tiistaina 26.6.
  • Neule-englannin perusteet pe 29.6.
  • Koruvirkkaus workshop ti 10.7.

 

 

terapia

NeuleTerapia-ilta

Tiistaina 26.6.2018 klo 18.00-20.00

Tampereen helpoin huivi ja kesäkuplivaa!

Uskaltaudu huivineulojaksi! Tämän huivin osaat neuloa, vaikka se olisi se ensimmäinen. Huivin voit neuloa pehmeästä villasta, vilpoisesta puuvillasta, rouheasta pellavasta – valinta on sinun. Mikä väri olisi sinulle sopivin?

Opastajana huivien saloihin toimii konkarineuloja Anu Ahoniemi. Aloitamme illan aikana Anun suunnitteleman Terapia-huivin. Anun suunnittelemia ohjeita löytyy lisää Ravelrystä.

Illan hintaan kuuluu vapaavalintainen 100 g vyyhti Silmukan ihanista valikoimista, huiviohje, lasillinen virkistävää kesäjuomaa tai kuohuviiniä (alkoholiton) sekä opastus. Helppo huiviohje on englanninkielinen, joten opit samalla hiukan neule-englantia. Sopivat puikot voit tuoda mukanasi tai ostaa erikseen Silmukan valikoimista. Osallistujille on voimassa alennus -10 % langoista ja tarvikkeista.

Kurssin hinta on 55 € (sis. alv 24 %) ja se sisältää opastuksen, huiviohjeen, kesäkuplivat sekä 100 g vyyhdillisen lankaa valintasi mukaan. (Esim. käsinvärjätyn merinovillavyyhdin arvo 29,90 €).

Ilmoittaudu: info@www.lankaputiikkisilmukka.fi tai varaa paikka verkkokaupasta.

Mukaan mahtuu 10, ilta järjestetään jos osallistujia on vähintään viisi.

 

Neule-englannin perusteet enkku

Perjantaina 29.6.2018 klo 17.00 – 19.30

Haluaisitko laajentaa osaamistasi tai kiinnostaisiko kansainväliset neulepiirit? Olisiko kiva kokeilla uusia ohjeita, mutta englannin kieli jännittää? Tuntuuko lyhenteiden koodikieli mahdottomalta selvittää? Tule mukaan neule-englannin lyhyeen oppimäärään!

Kurssilla käydään läpi sanastoa, lyhenteitä ja joitakin tekniikoita, joita ohjeissa tulee usein vastaan. Saat myös mukaasi sanastomonisteen, josta on apua jatkossa. Neulomme (tietenkin englanniksi) pienen mallitilkun, jotta pääsemme kokeilemaan ohjeiden lukemista käytännössä. Kurssin jälkeen uskallat varmasti kokeilla muitakin ohjeita!

Saat myös vinkkejä internetin ihmeelliseen maailmaan. Ohjeita, apuvideoita ja muita neulojia löytyy ympäri maailmaa ja tutustumme myös lyhyesti netin mahdollisuuksiin. Neule-englannin taitosi pääsevätkin heti parhaiten käyttöön, kun löydät kansainvälisen neulojayhteisön verkossa.

Kurssille voit tulla mukaan, vaikket olisi neulonut paljoa. Neulomaan voi opetella myös englanniksi! Vaatimuksena on perustaidot, kuten oikeat ja nurjat silmukat, mutta muuten tekemällä oppii. Englannista on myös hyvä olla perustaidot, mutta neulesanastoa sinun ei tarvitse vielä osata valmiiksi.

Mukaan tarvitset lankakerän lopun ja lankaan sopivat puikot pienen harjoitustilkun neulomiseen. Voit myös hankkia tarvikkeet Silmukasta, kurssilaisille on kurssipäivänä voimassa alennus -10 % langoista ja tarvikkeista.

Kurssin hinta on 35 € (sis. alv 24 %) ja se sisältää opetuksen, sanastomonisteen sekä kahvit ja teet. Opena toimii Silmukan yrittäjä Elli.

Ilmoittaudu: info@www.lankaputiikkisilmukka.fi tai varaa paikka verkkokaupasta.

Mukaan mahtuu 10, kurssi pidetään jos osallistujia on vähintään viisi.

 

Virkatut kukkakorut workshop virkkuumania

Tiistaina 10.7. 2018 klo 17.30-20.00

 

Tule virkkaamaan somia kukkakoruja Virkkuumanian Heidin johdolla.

Workshopissa voit tehdä korvakorut, kaulakorun, rintaneulan tai vaikka hiuskorun. Korujen mallin voit valita erilaista virkatuista kukista. Samalla opit erilaisia silmukoita ja englannin kielinen virkkaussanasto tulee tutuksi.

Koruja voi virkata erilaisista puuvillalangoista. Voit ottaa mukaan omat langat,  jos sopivia löytyy varastostasi. Paksummista puuvillalangoista tulee hyviä kaula- ja hiuskoruja.  Ohuemmat langat sopivat hyvin korvakoruihin.

Lankaa ja koukkuja voi ostaa myös Silmukasta -10% alennuksella.

Hinta: 42 € (sis.  alv 24%)

Hinta sisältää opastuksen, korutarvikkeet (ei lankoja) ja kahvin/teen ja pientä makeaa.

Ilmoittaudu: info@www.lankaputiikkisilmukka.fi tai varaa paikka verkkokaupasta.

Mukaan mahtuu 10 korujen tekijää. Workshop pidetään jos osallistujia on vähintään viisi.

Virkkuumaniaan ja Heidiin voit tutustua osoitteessa www.virkkuumania.com

Vastaa